DAKTARIN CREME (30G)

ARTIKELNUMMER: 0014258 Categorieën: ,

 8,34  7,92

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Daktarin is een uitwendig middel tegen schimmelinfecties (bevat een schimmeldodend middel, miconazol). De crème is aangewezen bij de behandeling van huidinfecties die veroorzaakt worden door twee belangrijke soorten van schimmels, namelijk de dermatofyten en de gisten. Omdat de actieve stof ook werkzaam is tegen de meest voorkomende huidbacteriën, kunt u de crème ook gebruiken bij schimmelontstekingen die door dergelijke bacteriën worden verergerd. De crème kan samen met het poeder worden gebruikt in geval van een huidontsteking op de billetjes bij baby’s (luierdermatitis) en bij de behandeling van ontstekingen in de huidplooien (in de liesstreek, tussen de vingers of tenen, onder de borsten, …).

Gebruik:

Breng 2 maal per dag een weinig crème op de letsels aan en wrijf ze goed in met de vingers tot de crème volledig is ingedrongen. Indien de crème samen met het poeder wordt gebruikt, wordt aanbevolen beiden eenmaal per dag aan te brengen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Daktarin wordt minimaal geabsorbeerd door het lichaam als het wordt aangebracht op de huid. Het is niet bekend of het werkzame bestanddeel wordt uitgescheiden in de menselijke moedermelk. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vraag dan aan uw arts of u Daktarin mag gebruiken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is miconazolnitraat (20 mg per gram crème). – De andere stoffen in dit middel zijn PEG-6-(PEG-32) glycolstearaat, – macrogolglycerololeaat – vloeibare paraffine – butylhydroxyanisol – benzoëzuur – gezuiverd water.

Aanverwante producten: