TERRAMYCINE OOGZALF 3,5 G (1TUBE)

ARTIKELNUMMER: 0132472 Categorieën: , ,

 9,49  9,02

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Gebruikt voor de behandeling van oppervlakkige ooginfecties, zoals infecties van de oogbindvliezen en van het hoornvlies.

Gebruik:

Reinig de te behandelen huid zorgvuldig. Breng de zalf minstens twee- tot driemaal per dag aan op een stukje steriel gaas of rechtstreeks op de huid. Zorg ervoor dat de zalf permanent in contact blijft met de te behandelen huid. Duur van de behandeling: enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de aard en de ernst van de infectie. Zet de behandeling voort tot de infectie volledig genezen is.

Zwangerschap/borstvoeding:

Terramycine moet met voorzichtigheid worden gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vanwege het mogelijke risico op bijwerkingen voor de baby.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn oxytetracycline en polymyxine B. 1 g zalf bevat 30 mg oxytetracycline (in de vorm van oxytetracyclinehydrochloride) en 10000 IE polymyxine B (in de vorm van polymyxine B-sulfaat). De andere stoffen in dit middel zijn vloeibare lichte paraffine – vaseline.

Dit product mag niet naar Nederland verzonden worden (uitsluitend recept).

Aanverwante producten: