DULCOLAX 5 MG (40DRAG)

ARTIKELNUMMER: 0037457 Categorieën: ,

 8,28  7,87

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Dulcolax bisacodyl is een laxativum dat inwerkt op de contractie van de musculatuur van de darmwand, waardoor de feces sneller naar het rectum gebracht wordt. Bovendien zorgt dit geneesmiddel ervoor dat meer water in de darmen terechtkomt, waardoor het volume en de consistentie van de feces verandert, wat de ontlasting vergemakkelijkt.

Gebruik:

Gecontra-indiceerd bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Behandeling op korte termijn van constipatie: Volwassenen en jongeren: 1 à 2 omhulde tabletten. Het wordt aanbevolen te beginnen met de laagste dosis. De dosering kan tot de maximale aanbevolen dosis worden aangepast om regelmatige stoelgang te produceren. De maximale dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.

Kinderen ouder dan 10 jaar: 1 à 2 omhulde tabletten.
Kinderen van 2 tot 10 jaar: 1 omhulde tablet.
Kinderen van 10 jaar of jonger met een chronische of hardnekkige constipatie moeten altijd onder toezicht van een arts worden behandeld.

De tabletten worden ‘s avonds ingenomen om ‘s anderendaags ‘s ochtends ontlasting te verkrijgen (werking binnen 6 tot 12 uur na inname). Door de omhulling van elke tablet, mag men de tabletten niet gelijktijdig innemen met melk of met producten bedoeld om de zuurtegraad van de maag te verminderen. Een tussenpoos van 2 uur dient gerespecteerd te worden.

De tabletten moeten in hun geheel worden ingeslikt met voldoende water, zonder ze stuk te bijten.

Men moet ervoor zorgen dat de tussenpoos tussen de innamen geleidelijk groter wordt (1 inname om de 2 dagen, daarna om de 3 dagen, enz…) en dat het aantal tabletten per inname vermindert, dit om gewenning te vermijden. Laxeermiddelen mogen bij constipatie alleen worden gebruikt als vezelrijke voeding geen voldoende resultaat geeft. Dit geneesmiddel mag niet dagelijks en langdurig worden gebruikt.

Zwangerschap/borstvoeding:

Lange ervaring met het gebruik van Dulcolax bisacodyl bij zwangerschap heeft geen schadelijke effecten aan het licht gebracht. Nochtans mag Dulcolax bisacodyl, net als elk ander geneesmiddel, niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt, behalve op advies van de dokter.

Dulcolax bisacodyl mag gebruikt worden tijdens de periode waarin borstvoeding wordt gegeven.

Er is geen klinische studie uitgevoerd naar het effect op de vruchtbaarheid bij de mens. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in Dulcolax bisacodyl is: Bisacodyl 5 mg. – De andere stoffen in Dulcolax bisacodyl zijn: Lactose monohydraat – Gedroogd maïszetmeel – Oplosbaar zetmeel – Glycerol – Magnesiumstearaat – Geel ijzeroxide – Talk – Sucrose (Saccharose) – Arabische gom – Lakgom – Titaandioxide – Copolymeer van methacrylzuurethylacrylaat (1:1 en 1:2) – Ricinusolie – Macrogol 6000 – Witte bijenwas – Carnaubawas.

Aanverwante producten: