XYLOCAINE 5% ZALF (35G)

ARTIKELNUMMER: 0137398 Categorieën: ,

 6,98  6,63

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Xylocaine 5% is een lokaal verdovingsmiddel en kan gebruikt worden bij volwassenen en kinderen van alle leeftijden:

Om de pijn te verzachten tengevolge van schaafwonden, hemorroïden, pijnlijke tepels, acute zona, niet-opereerbare aandoeningen van de anus, van het rectum, enz.

Als toepassing op de huid en op de slijmvliezen vóór pijnlijke diagnostische en therapeutische ingrepen.

Gebruik:

Na het aanbrengen van Xylocaine 5% zalf op de slijmvliezen in de mond, begint de werking binnen 30 seconden tot 2 minuten. Na aanbrengen op het anale of rectale slijmvlies begint de werkzaamheid in de regel binnen 5 minuten. De duur van de verdoving bij brandende wondpijn is ongeveer 4 uur.

Bij kinderen jonger dan 12 jaar is de maximale dosis 0,1 g zalf per kilogram lichaamsgewicht per toepassing (overeenkomend met 5 mg lidocaïne per kilogram lichaamsgewicht). Men moet minimaal 8 uur wachten tot de volgende toediening. De dosis moet worden aangepast bij kinderen die ouder dan 12 jaar zijn en minder dan 25 kg wegen. De
dosis wordt aangepast aan hun gewicht en toestand.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Indien u zwanger bent, moet u altijd heel voorzichtig zijn met het gebruik van medicijnen. Er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van Xylocaine 5% schadelijk zou kunnen zijn tijdens de zwangerschap.

Een van de werkzame stoffen in dit middel, lidocaïne, wordt via de moedermelk doorgegeven. Het is weinig waarschijnlijk dat dit de zuigeling kan beïnvloeden. Na gebruik moet u de zalf voor de volgende borstvoeding zorgvuldig afwassen.

Samenstelling:

50 mg/g lidocaïne – propyleenglycol – macrogol 1500 – macrogol 3350 – gezuiverd water.

Dit product mag niet naar Nederland verzonden worden (receptplichtig).

Aanverwante producten: