SCHERIPROCT ZALF (30G)

ARTIKELNUMMER: 0129114 Categorieën: ,

 11,40  10,83

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Preparaat van de groep die een stof voor plaatselijke verdoving en een cortisonderivaat bevat, voor de behandeling van ontstekingsziekten ter hoogte van de aars, zoals: aambeien, met inbegrip van hun pre- en postoperatieve behandeling – behandeling van ontsteking van de anus (proctitis) – anaal eczeem.

Scheriproct kan de oorzaak voor het ontstaan van aambeien niet genezen. Het preparaat is echter wel geschikt als voorafgaande behandeling bij operatieve ingrepen of scleroseren (het inspuiten van een verhardende vloeistof) van aambeien evenals voor postoperatieve behandeling. Bij de behandeling van aambeien is de inachtneming van hygiëne belangrijk. Ook het voorkomen of verhinderen van verstopping speelt een belangrijke rol. Het verdrogen van de aambei(en), evenals een heelkundig ingrijpen behoren ook tot de mogelijke behandelingsmethoden.

Gebruik:

2 maal per dag, ‘s morgens en ‘s avonds, aanbrengen, de eerste behandelingsdagen zelfs maximaal 3 maal. Wanneer het ziektebeeld is verbeterd, volstaat dikwijls één aanwending per dag.

De behandelingsduur met Scheriproct zou de 1 à 2 weken niet dienen te overschrijden. Indien na 2 weken geen genezing is opgetreden, dient u een arts te raadplegen.
Alvorens u Scheriproct aanbrengt, bij voorkeur na de stoelgang, moet de anusstreek zorgvuldig gereinigd worden.

Zwangerschap/borstvoeding:

Over het gebruik tijdens zwangerschap beslist de arts. Scheriproct is een geneesmiddel voor plaatselijke toepassing en bevat corticoïden. Tijdens de eerste 3 zwangerschapsmaanden dienen dergelijke geneesmiddelen principieel niet gebruikt te worden. Langdurig gebruik dient in het bijzonder te worden vermeden.

Eén van de werkzame stoffen in dit middel (prednisoloncaproaat) gaat in de moedermelk over. Bij therapeutische doseringen is een nadelige invloed op de zuigeling onwaarschijnlijk. Scheriproct mag evenwel tijdens de borstvoedingsperiode slechts gedurende korte tijd en slechts volgens de aanbevolen dosering (kleine hoeveelheden) toegepast worden.

Samenstelling:

Cinchocaïnehydrochloride 500 mg – prednisoloncaproaat 190 mg per 100 g – Octyldodecanol – geraffineerde castorolie – gehydrogeneerde castorolie – macrogol-400-monoricinoleaat – Chypre-parfumolie.

Dit product mag niet verzonden worden naar Nederland (uitsluitend recept).

Aanverwante producten: