UROCYSTIL 400MG (42TABL)

ARTIKELNUMMER: 3404316 Categorieën: ,

 18,16  17,25

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Urocystil is een traditioneel kruidengeneesmiddel dat door volwassen vrouwen wordt gebruikt om de symptomen van milde urineweginfecties te verlichten, zoals een branderig gevoel tijdens het urineren, alsmede een dringende en herhaalde behoefte om te urineren.

Gebruik:

Urocystil wordt niet aanbevolen voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar, tenzij op medisch advies.

De aanbevolen dosis voor volwassen vrouwen is 2 tabletten 3 maal per dag. De tabletten dienen met een vol glas water te worden ingenomen. De duur van de behandeling mag niet meer zijn dan één week, tenzij op medisch advies. Indien de symptomen na 4 dagen behandeling aanhouden of verergeren tijdens het gebruik van Urocystil, raadpleeg dan uw arts.

Zwangerschap/borstvoeding:

De veiligheid voor gebruik tijdens de zwangerschap en de borstvoeding is niet vastgesteld. Het is noodzakelijk om het gebruik van Urocystil tijdens de zwangerschap te vermijden. Door het gebrek aan voldoende gegevens wordt het gebruik van dit geneesmiddel tijdens het geven van borstvoeding afgeraden.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is beredruifblad droogextract. Iedere tablet bevat 400 mg droogextract van Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng – folium (beredruifblad) (3,5-5,5:1), overeenkomend met 64- 96 mg arbutine – ethanol 60 % V/V – microkristallijne cellulose – calciumhydrogenofosfaat dihydraat –  gepregelatineerd zetmeel – talk – colloïdaal anhydrisch silicium – magnesiumstearaat – polyvinylalcohol –  talk – macrogol – titanium dioxide (E171).

Aanverwante producten: