VITAMON K OLIE (25ML)

ARTIKELNUMMER: 1497643 Categorieën: ,

 9,76  9,27

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Vitamon K bevat als werkzame stof phytomenadionum (vitamine K1), een stof die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling. Dit geneesmiddel wordt gebruikt als supplement bij de voeding van baby’s enkel gevoed met moedermelk. De hoeveelheid vitamine K in Vitamon K is onvoldoende om bloeding bij de geboorte te voorkomen

Gebruik:

1 x per dag 5 druppels (=25 µg vitamine K1) vanaf de tweede week na de geboorte tot en met de derde levensmaand.

Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen dosering is 5 druppels (= 25 µg vitamine K1) eenmaal per dag, vanaf de tweede week na de geboorte tot en met de derde levensmaand, tenzij de arts anders adviseert. Als de baby behalve borstvoeding eveneens flesvoeding krijgt, verminder dan de dosis Vitamon K met 1 druppel per fles per dag. Stop de behandeling niet voortijdig

Zwangerschap/borstvoeding:

Vitamon K is niet bestemd om toegediend te worden aan zwangere vrouwen. Als de baby behalve borstvoeding eveneens flesvoeding krijgt, verminder dan de dosis Vitamon K met 1 druppel per fles per dag. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt..

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is phytomenadionum (vitamine K1), overeenkomend met 0,145 mg per ml oplossing (1 druppel = 5 microgram vitamine K1) – De andere stoffen in dit middel zijn: alpha-tocopherol – arachidisolie.

Aanverwante producten: