RIOPAN GEL 10 ML (20ZAK)

ARTIKELNUMMER: 0436824 Categorieën: ,

 8,95  8,50

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

RIOPAN GEL 10 ML

Riopan is een antacidum. Antacida zijn geneesmiddelen die ervoor zorgen dat de zuurtegraad in de maag afneemt door het maagzuur te neutraliseren. De indicatie moet beperkt worden tot een kortdurende symptomatische behandeling van maagzuur (pyrosis) en maagpijn.

Gebruik:

Als u jonger bent dan 12 jaar moet u extra voorzichtig zijn. Bij deze leeftijdsgroep is er onvoldoende ervaring met de behandeling.

Laat 1 tot 2 uur tijd tussen de inname van Riopan en een ander geneesmiddel. Riopan kan immers de opname van andere geneesmiddelen die gelijktijdig worden ingenomen beïnvloeden.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
Bij lichte maagklachten: neem per dag: 1 zakje Riopan 800 mg/10 ml of 10 ml Riopan 800 mg/10 ml met behulp van een doseerdop.

Bij een maagzweer: neem telkens 1 uur na de hoofdmaaltijden en vóór het slapengaan: regelmatig 1 zakje Riopan 800 mg/10 ml of regelmatig 10 ml Riopan 800 mg/10 ml met behulp van een doseerdop. Stop de behandeling bij het verdwijnen van de symptomen.
Bij een darmzweer: hogere doses en een regelmatige inname zijn nodig. Neem telkens 1 en 3 uur na de hoofdmaaltijden, evenals vóór het slapengaan 1 tot 2 zakjes Riopan 800 mg/10 ml of 10 tot 20 ml Riopan 800 mg/10 ml met behulp van een doseerdop. Stop de behandeling bij het ophouden van de klachten.

Zwangerschap/borstvoeding:

Riopan mag gebruikt worden tijdens zwangerschap en borstvoeding, maar let op het volgende:
– Hoge dosissen van Riopan mogen niet ingenomen worden tijdens de zwangerschap.
– Niet langer innemen dan twee weken tijdens de zwangerschap.
– Raadpleeg een arts voor elke herhaalde inname langer dan twee weken tijdens de zwangerschap.

Aluminium verbindingen komen terecht in de moedermelk. Hoge dosissen van Riopan mogen niet ingenomen worden tijdens de borstvoeding. Bovendien mag Riopan niet langer ingenomen worden dan twee weken tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in Riopan is magaldraat. De andere stoffen in Riopan zijn: arabische gom – hypromellose – maltol – karamelaroma – crème aroma – simethicone-emulsie – natriumcyclamaat – zilversulfaat – chlorhexidine digluconaat (20%) – gezuiverd water.

Aanverwante producten: