PURGO PIL 10 MG (30DRAG)

ARTIKELNUMMER: 1013242 Categorieën: ,

 7,85  7,46

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Purgo-pil is een middel dat de stoelgang bevordert (laxeermiddel).Het is aangewezen bij een kortdurende behandeling van de symptomen van verstopping (constipatie), bij het vergemakkelijken van de stoelgang bij aambeien. Ook gebruikt voor darmlediging vóór bepaalde medische ingrepen of onderzoeken van het maagdarmstelsel.

Gebruik:

Behandeling op korte termijn van verstopping (constipatie): Volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar: 1 tablet (10 mg) per dag voor bedtijd. De tabletten inslikken met een beetje water zonder ze stuk te bijten. Het effect is merkbaar na ongeveer 8 uur. Wanneer de tabletten bij het slapengaan worden ingenomen treedt ‘s ochtends darmlediging op.

U mag Purgo-pil niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt. Het is af te raden Purgo-pil in te nemen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Hoewel het werkzame bestanddeel, bisacodyl, niet in de moedermelk terechtkomt, mag het tijdens borstvoeding enkel worden gebruikt op voorschrift van de arts.

Samenstelling:

De werkzame stof in Purgo-pil is bisacodyl 10 mg – De andere stoffen in Purgo-pil zijn: lactose – cellulose microkristallijn en magnesiumstearaat.
Omhulling: methacrylzuur – ethylacrylaat copolymeer (1:1) 30% dispersie – methacrylzuur-methylmethacrylaat copolymeer (1:1) 12,5% oplossing – talk – titaandioxide – macrogol 6000 – simethicone 30 % emulsie – polyvidon.

Aanverwante producten: