MICROLAX (12TUBE)

ARTIKELNUMMER: 1588144 Categorieën: ,

 15,66  14,88

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Microlax wordt gebruikt telkens als een lavement (klysma) vereist is om constipatie (verstopping) te behandelen en als voorbereiding voor X-stralenonderzoek of rectoscopie (inspectie van de binnenkant van het uiteinde van de darmen). Microlax is een snel werkend lavement; het verweekt de ontlasting zonder darmirritatie te veroorzaken.

Gebruik:

Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: De inhoud van één tube wordt rectaal toegediend.
Bij kinderen vanaf 1 tot 3 jaar: De canule slechts voor de helft inbrengen en de volledige inhoud toedienen.
Bij kinderen jonger dan 1 jaar: De canule slechts voor de helft inbrengen en slechts de helft van één tube toedienen.

Zie bijsluiter voor figuren.
1. Verwijder het dopje van de canule (figuur 1).
2. Duw lichtjes op de tube zodat een druppel Microlax het uiteinde glad maakt, wat het inbrengen vergemakkelijkt (figuur 2).
3. Breng de canule volledig in het rectum. Wanneer Microlax toegediend wordt aan kinderen jonger dan 3 jaar, mag slechts de helft van de canule in het rectum ingebracht worden (zie merkstreep op de canule – figuur 2).
4. Pers de volledige inhoud van de tube uit en trek de tube terug terwijl u ze blijft samendrukken. Bij kinderen jonger dan 1 jaar, slechts de helft van één tube toedienen. Gewoonlijk werkzaam binnen 5 tot 20 minuten.

Zwangerschap/borstvoeding:

MICROLAX mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap. MICROLAX mag gebruikt worden tijdens de borstvoeding. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn natriumlaurylsulfoacetaat 45 mg – sorbitol 3125 mg – natriumcitraatdihydraat 450 mg per 5 ml oplossing voor rectaal gebruik. De andere stoffen in dit middel zijn: glycerol – sorbinezuur – gezuiverd water.

Aanverwante producten: