LAXIDO SINAASAPPEL 50 ZAKJES

ARTIKELNUMMER: 2713105 Categorieën: ,

 24,99  23,74

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Laxido bevat macrogol 3350 en de elektrolyten natriumchloride, natriumwaterstofcarbonaat en kaliumchloride.

Macrogol 3350 is een laxeermiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van constipatie, met name als u al langdurig constipatie hebt. Het wordt ook gebruikt om een ophoping van harde feces in uw darm te behandelen, wat het gevolg kan zijn van een langdurige constipatie (dit noemt men fecale impactie).

Door macrogol 3350 wordt uw stoelgang zachter en gemakkelijker verwijderbaar, wat tot verlichting van de constipatie leidt. De elektrolyten helpen het normale gehalte van natrium, kalium en water in uw lichaam te handhaven terwijl u voor constipatie behandeld wordt.

Gebruik:

Laxido is een laxeermiddel voor de behandeling van constipatie en fecale impactie bij volwassenen, kinderen (in de leeftijd van 12 jaar en ouder) en ouderen.

Constipatie: De gebruikelijke dosis voor constipatie is één zakje dat 1 tot 3 maal per dag moet worden ingenomen.
Fecale impactie: De gebruikelijke dosis voor fecale impactie is acht zakjes per dag. Alle acht zakjes moeten binnen een periode van zes uur worden ingenomen. Als u een hartaandoening hebt, neem dan maximaal twee zakjes (in 250 ml water) binnen één uur tijd.

Laxido Sinaasappel moet worden klaargemaakt door de inhoud van één zakje op te lossen in een glas water (125 ml). Roer goed tot al het poeder is opgelost. Als u voor fecale impactie wordt behandeld, kunt u de inhoud van alle acht zakjes samen in een grotere container (in één liter water) oplossen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Laxido mag tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding worden gebruikt. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn macrogol 3350 (13,125 g) – natriumchloride (350,7 mg) – natriumwaterstofcarbonaat (178,5 mg) – kaliumchloride (46,6 mg). De andere stoffen in dit middel zijn acesulfaamkalium (E950) – sinaasappelsmaakstof (bevat maltodextrine – propyleenglycol (E1520)).

Aanverwante producten: