CITRAFLEET POEDER (2ZAK)

ARTIKELNUMMER: 3089117 Categorieën: ,

 18,92  17,97

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Reinigt de darmen (de dunne en de dikke darm) voordat u een diagnostische ingreep krijgt waarvoor de darmen schoon moeten zijn, bijvoorbeeld een colonoscopie (een ingreep waarbij de binnenkant van uw darmen wordt bekeken met een lang, buigzaam instrument dat uw arts via uw anus inbrengt) of een röntgenonderzoek. CitraFleet is een poeder dat naar citroen ruikt en smaakt. Het bevat twee soorten laxeermiddelen die samen in elk zakje zitten. Wanneer deze middelen worden opgelost in water en worden opgedronken, spoelen ze de darmen schoon. Het is belangrijk dat uw darmen leeg en schoon zijn, zodat uw arts of specialist ze duidelijk kan zien.

Gebruik:

Wees erop voorbereid dat u vaak dunne ontlasting kunt verwachten, op elk moment na het innemen van een dosis CitraFleet. Dit is normaal en laat zien dat het geneesmiddel werkt. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat u toegang hebt tot een toilet totdat de effecten zijn verdwenen. Het is belangrijk dat u op de dag vóór de geplande ingreep een speciaal dieet volgt (met weinig vast voedsel). Als u begint met het gebruik van de sachets van dit geneesmiddel mag u geen vast voedsel meer gebruiken totdat de ingreep voorbij is. Volg altijd de voedingsinstructies van uw arts. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met uw arts of apotheker. U mag binnen een periode van 24 uur niet meer dan de aanbevolen dosis innemen, tenzij uw arts u andere instructies geeft.

Behandelplan: zie bijsluiter

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn 10,0 mg natriumpicosulfaat, 3,5 g licht magnesiumoxide en 10,97 g citroenzuur per sachet. – De andere stoffen in dit middel zijn kaliumwaterstofcarbonaat – natriumsacharine – citroenaroma (citroenaroma, maltodextrine, tocoferol E307).

Aanverwante producten: