CLEEN ENEMA PEDIATRIC (66,6ML)

ARTIKELNUMMER: 3391323 Categorieën: ,

 4,93  4,68

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Cleen enema en Cleen enema pediatric zijn oplossingen voor rectaal gebruik (toediening langs de aars). Het zijn laxeermiddelen. Ze bevorderen de stoelgang. Ze bevatten fosfaten die ervoor zorgen dat er meer water in de darm komt. Hierdoor wordt de stoelgang zachter.

Gebruik:

Dien dit geneesmiddel niet toe bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Dien Cleen enema en Cleen enema pediatric altijd rectaal (via de aars) toe.

Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder:1 fles van 133 ml Cleen enema (levert een dosis van 118 ml) niet meer dan 1 maal per dag of zoals aangegeven door uw arts.
Kinderen van 2 jaar tot twaalf jaar oud: 1 fles van 66 ml Cleen enema pediatric (levert een dosis van 59 ml) niet meer dan 1 maal per dag of zoals aangegeven door uw arts.
Ouderen: 1 fles van 133 ml Cleen enema (een dosis van 118 ml), niet meer dan een maal per dag of zoals aangegeven door de arts. Cleen enema moet met voorzorg gebruikt worden bij ouderen.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Er zijn geen gegevens beschikbaar om mogelijke afwijkingen van de baby of andere toxische effecten op de baby van het gebruik van Cleen enema tijdens de zwangerschap te beoordelen. Het gebruik van Cleen enema tijdens de zwangerschap mag enkel gebeuren onder toezicht van een arts bij de bevalling of na de bevalling.

Aangezien de belangrijkste stoffen in Cleen enema en Cleen enema pediatric in de moedermelk terecht kunnen komen, is het aangeraden om tot 24 uur na de toediening van Cleen enema en Cleen enema pediatric, de moedermelk af te kolven en te verwijderen.

Samenstelling:

De werkzame stoffen zijn: Cleen enema: 1 fles van 133 ml levert een dosis van 118 ml. Deze bevat 4,4 g natrium. Elke 118 ml dosis bevat 21,4 g (18,1% g/v) natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat en 9,4 g (8,0% g/v) dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat.

Cleen enema pediatric: 1 fles van 66 ml levert een dosis van 59 ml. Deze bevat 2,2 g natrium. Elke 59 ml dosis bevat 10,7 g (18,1% g/v) natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat – 4,7g (8,0% g/v) dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat.

De andere stoffen zijn: benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat en gezuiverd water. Het glijmiddel op de canule is witte, zachte paraffine.

Aanverwante producten: