DONACOM GLUCOSAMINE 1178 MG (30ZAK)

ARTIKELNUMMER: 2512085 Categorieën: ,

 18,00  17,10

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

DONACOM GLUCOSAMINE 1178 MG

Donacom bevat glucosaminesulfaat.natriumchloride en behoort tot een klasse van geneesmiddelen die niet-steroïde anti-inflammatoire farmaca en antireumatica (ontstekingsremmers en middelen tegen reuma) genoemd worden. Donacom wordt gebruikt voor de verlichting van symptomen van lichte tot matige artrose van de knie (slijtage van kraakbeen van het kniegewricht).

Gebruik:

Donacom moet liefst tijdens een maaltijd worden ingenomen.

Donacom mag niet gebruikt worden bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Volwassenen met inbegrip van bejaarden: De dosis is de inhoud van een zakje (1178 mg glucosamine) per dag, bij voorkeur bij een maaltijd. Los het poeder uit een zakje op in een glas water (250 ml) en drink dit mengsel. Glucosamine is niet geïndiceerd voor de behandeling van acute pijnsymptomen. De verlichting van symptomen (vooral van pijn) is pas na enkele weken behandeling of langer te merken. Bij gebrek aan verbetering van de symptomen na 2 tot 3 maanden, moet overwogen worden of verdere behandeling met glucosamine aangewezen is.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Donacom mag niet gebruikt worden gedurende de zwangerschap. Het gebruik van Donacom wordt afgeraden tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof is glucosamine. Een sachet bevat 1178 mg glucosamine (in de vorm van glucosaminesulfaat en natriumchloride 1884 mg, equivalent aan 1500 mg glucosaminesulfaat). – De andere bestanddelen zijn: aspartaam (E951) – macrogol 4000 – watervrij citroenzuur en sorbitol (E420).

Aanverwante producten: