NIFLUGEL PERCUTANE GEL (60G)

ARTIKELNUMMER: 0392423 Categorieën: , ,

 10,06  9,56

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Niflugel is aangewezen bij volwassenen en kinderen ouder dan 15 jaar bij gewrichtspijn ten gevolge van een trauma of een ontsteking, zoals verstuiking, verzwikking, tendinitis, of een acute opstoot van artrose.

Gebruik:

Bij volwassenen (ouder dan 12 jaar) twee tot drie keer per dag een strook van 5 tot 10 cm gel aanbrengen, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Lichtjes masseren tot het product volledig ingedrongen is. De handen zorgvuldig wassen na elk gebruik.
De behandelingsduur zal niet langer zijn dan 2 tot 3 weken.

Zwangerschap/borstvoeding:

Zwangerschap: Gebruik Niflugel niet tijdens het eerste en tweede trimester van de zwangerschap (risico op miskraam en misvormingen bij de baby), tenzij uw arts de risico’s en voordelen van de behandeling heeft afgewogen en de behandeling absoluut noodzakelijk acht. Niflugel is gecontra-indiceerd tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap (toxische effecten op de hartfunctie, bloedingen en nierinsufficiëntie bij de baby, verlengde duur van de zwangerschap en de bevalling, verhoogd bloedverlies bij de bevalling en bloedarmoede bij de moeder).

Bij wijze van voorzorg, verdient het de voorkeur het gebruik van Niflugel te vermijden tijdens de borstvoedingsperiode.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is nifluminezuur. Elke tube Niflugel bevat 2,5 g nifluminezuur per 100 g – De andere stoffen in dit middel zijn di-isopropanolamine – carbomeer (Synthalen K TM) ethylalcohol 96%, gezuiverd water.

 

Aanverwante producten: