ASA APOTEX 500MG (30TABL)

 7,96  7,56

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

ASA APOTEX 500MG

De tabletten werken pijnstillend (milde tot matige pijn) en/of koorts, koortsverlagend en ontstekingsremmend. De werkzame stof is acetylsalicylzuur.

Gebruik:

Volwassenen: 1 tot 2 tabletten per keer, met een maximum van 8 tabletten per 24 uur, in 4 of meer keren in te nemen.

Ouderen: U kunt de dosering zoals bij “Volwassenen” gebruiken, maar u moet extra voorzichtig zijn wanneer u ook andere geneesmiddelen gebruikt.

Kinderen van 12 jaar en ouder: 1 tablet per keer, met een maximum van 4 tabletten per 24 uur. Afhankelijk van het weer opkomen van de symptomen (koorts en pijn) is herhaalde toediening toegestaan. Tussen de inname van 2 tabletten moet minimaal 4 uur zitten. Bij kinderen met waterpokken of griep mag ASA Apotex 500 mg tabletten alleen op uitdrukkelijk advies van uw arts worden gebruikt

Kinderen onder de 12 jaar dienen tabletten te krijgen met een lagere dosering (100 mg acetylsalicylzuur per tablet).

Zwangerschap/borstvoeding:

Tijdens de eerste 6 maanden van de zwangerschap mag u ASA Apotex 500 mg tabletten alleen gebruiken als uw arts dit noodzakelijk vindt, omdat er in deze periode een verhoogd risico bestaat op miskramen en het ontstaan van bepaalde lichamelijke afwijkingen van het hart en de buikwand bij het ongeboren kind. Als u zwanger probeert te worden en u wilt ASA Apotex 500 mg tabletten gaan gebruiken overleg dan eerst met uw arts.
Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap mag ASA Apotex 500 mg tabletten niet worden gebruikt. Zowel bij de moeder als bij het ongeboren kind kunnen door het gebruik van ASA Apotex 500 mg bijwerkingen ontstaan. Bij de moeder kunnen onder andere bloedingen en toename in de duur van de zwangerschap en van de bevalling optreden. Bij het kind kunnen bloedingen en afwijkingen aan hart, longen en nieren optreden.

Bij regelmatig gebruik van ASA Apotex 500 mg tabletten dient het geven van borstvoeding te worden gestaakt aangezien de actieve bestanddelen van ASA Apotex 500 mg in kleine hoeveelheden overgaan in de moedermelk. Na eenmalig gebruik is onderbreking van de borstvoeding niet nodig. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is acetylsalicylzuur. Een tablet bevat 500 mg acetylsalicylzuur. – De andere stoffen in dit middel zijn: maïszetmeel –  cellulosepoeder.

Aanverwante producten: