TERBINAFINE EG 1% CREME (15G)

ARTIKELNUMMER: 2656338 Categorieën: ,

 8,67  8,24

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

TERBINAFINE EG 1% CREME

Terbinafine EG is een antimycoticum dat de schimmels doodt die voor huidaandoeningen verantwoordelijk zijn. Terbinafine bevat de werkzame, schimmelwerende stof terbinafinehydrochloride.

Gebruik:

Gezien de beperkte klinische ervaring, is het afgeraden Terbinafine EG te gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar
Voor « atleet-voet » (Tinea pedis), « handschimmel » (Tinea manuum), de «liesschimmel» (Tinea cruris) en de « ringworm » (Tinea corporis): 1 maal per dag gedurende 1 week.
Voor « Pityriasis versicolor » en « Candidose » (Intertrigo): 1 tot 2 maal per dag gedurende 2 weken.
De behandeling gedurende 1 tot 2 weken volhouden, naargelang de indicatie, zelfs als er na enkele dagen een verbetering van de klachten is, om het terugkeren van de infectie te vermijden.

Was en droog zorgvuldig de huid. Smeer een dunne laag Terbinafine EG op de ontstoken huid en een gedeelte daar omheen. Wrijf de crème lichtjes in. Was uw handen na het inwrijven om de infectie niet op een andere plek of aan iemand anders over te brengen. Gisten zijn zeer besmettelijk, dus geen kleren of linnengoed met iemand anders delen. Was ze veelvuldig. Probeer niet te krabben aan de aangetaste zones, ook al jeuken ze. Dit zou de situatie kunnen verergeren, de genezing vertragen en de infectie verspreiden. Als de ontsteking in een huidplooi zit, dan kan, vooral ‘s nachts, de huid na het insmeren worden afgedekt met een steriel gaasje. Vervang het gaasje iedere keer.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Het gebruik van Terbinafine EG crème wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.

Gebruik Terbinafine EG niet gedurende de borstvoeding want terbinafine, de werkzame stof van het geneesmiddel, wordt in de moedermelk teruggevonden. Bovendien mogen kinderen niet in contact komen met de behandelde zone, de borsten inbegrepen.

Samenstelling:

De werkzame stof in Terbinafine EG is terbinafinehydrochloride; 1 g crème bevat 10 mg terbinafinehydrochloride. – De andere stoffen in Terbinafine EG zijn: natriumhydroxide – benzylalcohol – sorbitaanstearaat – cetylpalmitaat – cetylalcohol – stearylalcohol – polysorbaat 60 – isopropylmyristaat – gezuiverd water.

Aanverwante producten: