TERRAMYCINE HUIDZALF (15G)

ARTIKELNUMMER: 0132548 Categorieën: ,

 7,24  6,88

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

TERRAMYCINE HUIDZALF

Ter voorkoming en ter behandeling van gelokaliseerde huidinfecties.
Ter verzorging van kleine wonden of besmette brandwonden.

Gebruik:

Reinig de te behandelen huid zorgvuldig en breng de zalf minstens twee- tot driemaal per dag aan op een stukje steriel gaas of rechtstreeks
op de huid. Zorg ervoor dat de zalf permanent in contact blijft met de te behandelen huid.
Duur van de behandeling: enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de aard en de ernst van de infectie. Zet de behandeling voort tot de infectie volledig genezen is.

Zwangerschap/borstvoeding:

Terramycine moet met voorzichtigheid worden gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vanwege het mogelijke risico op bijwerkingen voor de baby.
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn oxytetracycline en polymyxine B. 1 g zalf bevat 30 mg oxytetracycline (in de vorm van oxytetracyclinehydrochloride) en 10000 IE polymyxine B (in de vorm van polymyxine B-sulfaat) – De andere stoffen in dit middel zijn vloeibare lichte paraffine – vaseline.

Aanverwante producten: