Maaltijd caloriearm

Het grootste probleem met bepaalde diëten is dat ze doen afvallen ten koste van een evenwichtig voedingspatroon. De mens is heel wat meer dan een simpele calorieteller. Wanneer men de energetische inname verlaagt, wat een onontbeerlijke voorwaarde is om af te vallen, dient men er toch nog steeds op toe te zien dat men een toereikende hoeveelheid inneemt van bepaalde stoffen, met namen vitaminen, mineralen en oligoelementen. Vermageren mag geen synoniem zijn voor ondervoeding.

 

De hoeveelheden opgenomen energie loopt sterk uiteen, van ongeveer 1000 tot 4000 calorieën per dag, afhankelijk van leeftijd, geslacht en lichamelijke activiteit. Doorgaans hebben vrouwen die een zittend leven leiden, jonge kinderen en oudere volwassenen ongeveer 1600 calorieën per dag nodig. Voor oudere kinderen, actieve volwassen vrouwen en mannen die een zittend leven leiden, geldt ongeveer 2000 calorieën. Actieve adolescente jongens en jonge mannen hebben ongeveer 2400 calorieën nodig. Bij voorkeur is 55% van de calorieën afkomstig van koolhydraten, 30% van vetten en ongeveer 15% van eiwitten.

 

Indien de energieopname onvoldoende is om in de behoeften van het lichaam te voorzien, treedt er gewichtsverlies op en wordt het lichaamsvet en in mindere mate eiwit, gebruikt om in de energiebehoefte te voorzien.

  • PRODIA KOEKJE AARDBEIVULLING (150G)

    Prijs: 3,01 EUR incl.

  • PRODIA PEPERKOEK FRUKTOSE (300G)

    Prijs: 2,47 EUR incl.