FUCITHALMIC OOGGEL (5G)

ARTIKELNUMMER: 0674242 Categorieën: , ,

 11,20  10,64

Uitverkocht

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

FUCITHALMIC is aangewezen bij microbiële infecties van het voorste gedeelte van het oog. FUCITHALMIC kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij infectie van het oogbindvlies (conjunctivitis), infectie van de oogleden, infectie van de ooglidrand, infectie van de traankanalen en van het hoornvlies.

Gebruik:

De aangeraden dosis is één druppel FUCITHALMIC om de 12 uren, aangebracht aan de binnenkant van het onderste ooglid. Uitgezonderd tegenadvies van de geneesheer moet de behandeling verdergezet worden tot 2 dagen na het verdwijnen van de tekens van infectie

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Er worden geen effecten tijdens de zwangerschap verwacht, aangezien systemische vrijstelling tijdens het gebruik van FUCITHALMIC verwaarloosbaar is. FUCITHALMIC kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Er worden geen effecten verwacht bij pasgeborenen, aangezien systemische blootstelling aan fusidinezuur bij vrouwen die borstvoeding geven verwaarloosbaar is. FUCITHALMIC kan gebruikt worden tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

Het werkzame stof in dit middel is fusidinezuur (anhydrisch) 10 mg/g De andere stoffen zijn benzalkoniumchloride – natriumedetaat – mannitol – carbomeer – natriumhydroxide – water voor injecties.

Dit product mag niet naar Nederland verzonden worden (uitsluitend recept).

Aanverwante producten: