BRAUNOL DERMICUM OPL (30ML)

ARTIKELNUMMER: 0389189 Categorieën: ,

 3,98  3,78

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Polyvidone jodium is een topisch anti-infectans. Het heeft een bactericide werking tegenGram (+) en Gram (-) kiemen, aanwezig op de huid (namelijk : Pseudomonas,Streptokokken, Stafylokokken). Het is eveneens fungicide (namelijk op Candida albicans,Dermatofyten), terwijl het ook sporocide en virucide eigenschappen heeft.

Gebruik:

Bij pasgeborenen en baby’s tot 6 maanden mag Braunol 7,5% alleen worden gebruikt op advies van de arts en het gebruik dient uiterst beperkt te zijn. Na gebruik van Braunol 7,5% moet een functionele schildkliertest worden gedaan. Voorkom accidentele orale inname van Braunol 7,5% door baby’s.

Bij ouderen is het risico van door jodium geïnduceerde hyperthyreoïdie verhoogd en dergelijke patiënten dienen hun arts om advies te vragen voordat ze Braunol 7,5% gebruiken. Oudere patiënten met krop en gepredisponeerde patiënten met een functionele schildklieraandoening mogen Braunol 7,5% alleen op advies van hun arts gedurende langere tijd en op grotere oppervlakken gebruiken. Indien nodig dient de functie van de schildklier te worden bewaakt.

Voor de antiseptische behandeling van oppervlakkige wonden en brandwonden dient Braunol 7,5% onverdund te worden aangebracht.
Hygiënische ontsmetting van de handen: wrijf 3 ml Braunol 7,5% in de handen. Na de voorbereidende periode van 1 minuut, moeten de handen worden gewassen.
Chirurgische ontsmetting van de handen: wrijf 2 x 5 ml Braunol 7,5% in de handen gedurende een periode van 5 minuten. Houd de handen gedurende de gehele voorbereidende periode vochtig met het onverdunde preparaat.
Spoelen en wassen:  Braunol 7,5% kan verdund worden gebruikt voor antiseptisch spoel-, was- en reinigingsdoeleinden in bad.

Zwangerschap / borstvoeding:

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding mag Braunol 7,5% alleen worden gebruikt op doktersadvies en het gebruik dient uiterst beperkt te zijn. Nadat Braunol 7,5% is aangebracht, moet een functionele schildkliertest worden uitgevoerd bij het kind. Voorkom accidentele orale inname van Braunol 7,5%
door baby’s via contact met behandelde delen van het lichaam van de moeder tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in Braunol 7,5% is polyvidone-jodium (povidon, jodium bevattend Ph. Eur.). Voor 1000 ml oplossing: Polyvidone-jodium (bevat 10 % vrij jodium) 76,88 g – de andere stoffen in Braunol 7,5% zijn natriumdiwaterstoffosfaat dihydraat – macrogol 9 lauryl ether – natriumjodaat – natriumhydroxyde –  gezuiverd water.

Aanverwante producten: