L-TAURINE 500 MG DEBA (100TABL)

ARTIKELNUMMER: 1236645 Categorieën: ,

 19,90  18,91

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

L-TAURINE 500 MG DEBA

Taurine wordt in het lichaam gevormd uit methionine of (voornamelijk) in de lever uit cysteïne. Het verbindt zich met galzouten om de oplosbaarheid van vetten en cholesterol te handhaven. Het vermindert de kans op galstuwing.

Een tekort in de jeugd predisponeert voor epilepsie. Taurine wordt gebruikt bij de behandeling hiervan. Taurine is tevens een neurotransmitter. Er is een direct verband met lage concentraties zink in het serum : in het serum stijgt de concentratie taurine in de hersenen, waarbij de kans op aanvallen toeneemt.

Taurine werkt sparend op kaliumverlies in de hartspier en beïnvloedt tevens de bloedsuikerspiegel in de hartspier. Taurine zou het IQ in kinderen met Down syndroom verhogen, samen met andere voedingstoffen.

 

Gebruik :

1 tot 2 capsules per dag, of zoals voorgeschreven.

 

Samenstelling :

L-Taurine 500mg-Vitamine B6 3mg-L-Glutamine 5mg.

Aanverwante producten: