DAKTARIN SPRAY (100G)

ARTIKELNUMMER: 2051928 Categorieën: ,

 10,47  9,95

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Uitwendig middel tegen schimmelinfecties (bevat een schimmeldodend middel, miconazol). Daktarin 2% huidspray, poeder is aangewezen bij de behandeling van een huidontsteking op de billetjes bij baby’s (luierdermatitis) en bij de behandeling van ontstekingen in de huidplooien (in de liesstreek, tussen de vingers of tenen, onder de borsten,…). Daktarin 2% huidspray, poeder wordt ook regelmatig in de kousen en schoenen aangebracht om herbesmetting te voorkomen (bv. bij sportbeoefenaars).

Gebruik:

‘s Morgens en ‘s avonds het poeder op het letsel aanbrengen. Vóór gebruik de spuitbus krachtig schudden.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Er wordt weinig Daktarin 2% huidspray, poeder opgenomen in de bloedbaan. Hoewel experimenteel onderzoek bij dieren, voor de zwangerschap, op geen schadelijke effecten wijst moeten de mogelijke risico’s van Daktarin 2% huidspray, poeder worden afgewogen tegen de verwachte therapeutische voordelen.

Er wordt weinig Daktarin 2% huidspray, poeder opgenomen in de bloedbaan en het is niet bekend of miconazol via de moedermelk wordt uitgescheiden. Men moet voorzichtig zijn bij het gebruik van miconazol tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is miconazolnitraat. Elke gram Daktarin 2% huidspray, poeder bevat 20 mg miconazolnitraat (2%). – De andere stoffen in dit middel zijn sorbitan sesquioleaat – stearalkonium hectoriet – ethanol – talk – propaan/butaan als drijfgas.

Aanverwante producten: