FOLAVIT 0,4 MG LACTOSEVRIJ NEW (90TABL)

ARTIKELNUMMER: 4421087 Categorieën: ,

 13,99  13,29

Voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking of bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaren buiten bereik van kinderen.

Calcium-L-methylfolaat is het calciumzout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), de actieve vorm van folaat en belangrijkste vorm van folaat in de bloedcirculatie. Dit in tegenstelling tot foliumzuur (synthetische vorm van folaat) dat eerst moet worden omgezet in het lichaam tot de actieve vorm vooraleer het zijn biologische functies kan uitoefenen. Folaten zijn goed voor een normale werking van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Bovendien dragen folaten bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Deze nieuwe Folavit 0,4 is bedoeld voor patiënten met foliumzuurtekorten buiten de zwangerschap.

Gebruik:

1 tablet per dag, bij voorkeur met een glas water.

Samenstelling:

Calcium-L-methylfolaat 451 µg (equivalent aan 400 µg foliumzuur) 200% referentie-inname (400 µg foliumzuur = 0,4 mg foliumzuur) – Vulstof: microkristallijne cellulose – Verstevigingsmiddel: rijstzetmeel – Antiklontermiddel: magnesiumstearaat – watervrij colloïdaal siliciumdioxide – Stabilisator: ascorbinezuur – Kleurstof: geel ijzeroxide.

Aanverwante producten: