MOLAXOLE LAXEER (20ZAK)

ARTIKELNUMMER: 2730968 Categorieën: ,

 11,06  10,51

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Molaxole helpt u een betere stoelgang te krijgen, zelfs als u al lange tijd last hebt van verstopping (obstipatie). Molaxole werkt ook bij zeer ernstige obstipatie (dit heet ‘faecale impactie’).

Macrogol 3350 vergroot het volume van de ontlasting door water te binden, wat leidt tot normalisatie van de dikke darm beweging. Het fysiologische gevolg is een verbeterde beweging van de verzachte ontlasting door de dikke darm en vergemakkelijking van de stoelgang. De zouten in de samenstelling helpen bij het handhaven van de zout- of waterbalans van het lichaam.

Gebruik:

De aanbevolen dosering bij obstipatie is: 1 zakje één tot drie maal daags. De normale dosis bedraagt voor de meeste patiënten 1-2 zakjes per dag. Drie zakjes per dag kunnen nodig zijn, afhankelijk van het individueel effect. De dosering hangt af van de ernst van de obstipatie. De dosering kan worden verlaagd na een aantal dagen tot de laagst effectieve dosis. De duur van de behandeling is gewoonlijk 2 weken. Als de verschijnselen na 2 weken nog aanwezig zijn, neem dan contact op met uw arts.

Meng de inhoud van 1 zakje met een ½ glas water (ca. 125 ml). Roer tot het poeder opgelost is en drink op. Als u wilt, kunt u vruchtensap of -siroop toevoegen net voordat u het opdrinkt.

Gebruik bij kinderen (tot 12 jaar): niet aanbevolen.

De aanbevolen dosering bij fecale impactie is: Volwassenen: Een gebruikelijke dosering is 8 zakjes per dag. De 8 zakjes moeten binnen een periode van 6 uur worden ingenomen, indien nodig gedurende maximaal 3 dagen. Een behandeling voor fecale impactie duurt gewoonlijk niet langer dan 3 dagen. Als u Molaxole gebruikt voor de behandeling van fecale impactie, kunt u 8 zakjes mengen met één (1) liter water. De oplossing kan vervolgens in de koelkast worden bewaard.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Molaxole kan tijdens de zwangerschap en borstvoeding gebruikt worden.

Samenstelling:

De werkzame stoffen in Molaxole zijn macrogol 3350 (ook wel polyethyleenglycol 3350 genoemd) 13,125 g – natriumchloride 350,7 mg – natriumwaterstofcarbonaat 178,5 mg – kaliumchloride 46,6 mg. De andere stoffen in Molaxole zijn: kalium acesulfaam (E950) – citroenaroma.

Aanverwante producten: