GYNODAKTARIN CREME (78G)

ARTIKELNUMMER: 0113969 Categorieën: ,

 11,07  10,52

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

GYNO-DAKTARIN wordt gebruikt voor de behandeling van gistinfecties van de schede en de ruimte tussen de schaamlippen. Uw arts zal bepalen welke vorm in uw geval het best kan worden gebruikt.

Gebruik:

De crème wordt aangebracht met behulp van een applicator. U moet dagelijks een nieuwe applicator gebruiken. Druk 1 maal per dag voor het slapengaan de inhoud van één applicator (5 g crème) diep in de schede uit. Herhaal dit gedurende 7 dagen zelfs als de symptomen (bv. jeuk en witverlies) verdwenen zijn of indien de menstruatie begint. Indien nodig kan ook de partner mee worden behandeld. Hij brengt 2 maal per dag een weinig crème aan op de eikel. De duur van de behandeling is dezelfde als voor de vrouw.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Er wordt weinig Gyno-Daktarin opgenomen in de bloedbaan. Hoewel experimenteel onderzoek bij dieren, voor de zwangerschap, op geen schadelijke effecten wijst moeten de  mogelijke risico’s van Gyno-Daktarin worden afgewogen tegen de verwachte therapeutische voordelen. Laat uw arts beslissen of u Gyno-Daktarin kan gebruiken.

Er wordt weinig Gyno-Daktarin opgenomen in de bloedbaan en het is niet bekend of miconazolnitraat via de moedermelk wordt uitgescheiden. Men moet voorzichtig zijn bij het gebruik van miconazolnitraat tijdens de borstvoeding.

Samenstelling:

De werkzame stof in Gyno-Daktarin is miconazolnitraat. 1 gram crème bevat 20 mg miconazolnitraat – De andere stoffen in Gyno-Daktarin zijn PEG-6 en PEG-32 – glycol stearate – oleoyl macrogol glyceriden – vloeibare paraffine – butylhydroxyanisol, benzoëzuur – gezuiverd water.

Aanverwante producten: