LAMISIL ONCE 1% OPL (4G)

ARTIKELNUMMER: 2385029 Categorieën: ,

 14,99  14,24

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Lamisil Once is ontwikkeld voor de behandeling in één enkele toepassing van tinea pedis (atleetvoet of voetschimmel). Lamisil Once doodt de schimmel die tinea pedis (atleetvoet) veroorzaakt. Wanneer het product op de voeten wordt aangebracht, laat het op de huid een kleurloze film achter, die de actieve stof aan de huid afgeeft.

Gebruik:

Kinderen en jongeren onder 18 jaar mogen dit geneesmiddel niet gebruiken.

Volwassenen van 18 jaar en ouder:
Het betreft hier een behandeling met éénmalige toepassing. Lamisil Once best aanbrengen nadat u een douche of een bad hebt genomen.
Was beide voeten en droog ze zorgvuldig af. Was uw handen en droog ze af. Haal de dop van de tube.
Breng de oplossing aan op beide voeten. Gebruik hierbij zowat de helft van de tube voor elke voet en voldoende om de hele huid te bedekken. Werk eerst één voet volledig af alvorens de andere te behandelen.
Breng het product op elke voet aan met de vingers zoals het hieronder afgebeeld staat. Smeer de huid tussen, en rond al uw tenen gelijkmatig in. Breng daarna de oplossing ook op de voetzool en de zijkanten van uw voet aan. Niet inwrijven of inmasseren.

Behandel de andere voet op dezelfde wijze, ook al ziet de huid van die voet er gezond uit. Dit is noodzakelijk om volledig van de schimmelinfectie verlost te geraken. Deze kan immers op de andere voet aanwezig zijn zonder dat het zichtbaar is.

Laat de oplossing 1 tot 2 minuten opdrogen zodat er een film wordt gevormd, alvorens uw normale schoeisel weer aan te trekken. Overgebleven product NIET bewaren of aan andere mensen geven. Was uw handen met warm water en zeep na het product te hebben aangebracht. Was uw voeten niet of maak ze niet nat gedurende de eerste 24 uur na het aanbrengen van Lamisil Once. Daarna kunt u uw voeten zachtjes wassen waarna u ze zachtjes droogdept.

Breng het product geen tweede keer aan.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Lamisil Once mag enkel tijdens de zwangerschap gebruikt worden indien strikt noodzakelijk.

Dit geneesmiddel kan overgaan in de moedermelk. Neem als u borstvoeding geeft contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Zorg ervoor dat zuigelingen niet in contact komen met de behandelde gebieden, inclusief de borsten.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is terbinafine (als hydrochloride). Elke gram oplossing voor cutaan gebruik bevat 10 mg terbinafine (als hydrochloride). De andere stoffen in dit middel zijn: acrylaat /octylacrylamide copolymeer – hydroxypropylcellulose – medium ketenlengte triglyceriden – ethanol.

Aanverwante producten: