DAKTARIN POEDER (20G)

ARTIKELNUMMER: 0137851 Categorieën: ,

 6,36  6,04

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Het poeder kan worden gebruikt in geval van een huidontsteking op de billetjes bij baby’s (luierdermatitis) en bij de behandeling van ontstekingen in de huidplooien (in de liesstreek, tussen de vingers of tenen, onder de borsten,…). Het poeder wordt ook regelmatig in de kousen en schoenen gestrooid om herbesmetting te voorkomen (b.v. door sportbeoefenaars).

Gebruik:

Strooi 2 maal per dag (of 1 maal per dag als u het strooipoeder samen met de crème gebruikt) een weinig strooipoeder over de letsels uit. Als het om de behandeling van een voetinfectie gaat, strooit u het best tijdens de behandelingsperiode ook dagelijks 1 maal poeder in de kousen en schoenen om herbesmetting door achtergebleven schimmelsporen te voorkomen.
Bij de behandeling van huidaandoeningen wordt aangeraden niet alleen het letsel te behandelen, maar ook de zone eromheen.

Bij een voetbehandeling is het aan te raden de voeten eenmaal per dag te wassen en goed af te drogen, ook en vooral tussen de tenen. Ook andere hygiënische maatregelen, zoals het regelmatig verversen van kousen en verwisselen van schoenen, komen het resultaat van de behandeling ten goede.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
Daktarin wordt minimaal geabsorbeerd door het lichaam als het wordt aangebracht op de huid. Het is niet bekend of het werkzame bestanddeel wordt uitgescheiden in de menselijke moedermelk. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, vraag dan aan uw arts of u Daktarin mag gebruiken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is miconazolnitraat (20 mg per gram poeder) – De andere stoffen in dit middel zijn colloïdaal watervrij siliciumdioxide – zinkoxide – talk.

Aanverwante producten: