ZFLUOR 0,25 MG (200TABL)

ARTIKELNUMMER: 1776954 Categorieën: ,

 10,64  10,11

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

ZFLUOR 0,25 MG

De preventie van tandbederf, volgens de aanbevelingen van de nationale gezondheidsautoriteiten; indien tanden poetsen niet haalbaar is of bij ontstaan van gaatjes ondanks goed poetsen. Tanden poetsen met een tandpasta met fluor is nog steeds de beste manier om gaatjes (tandbederf) te voorkomen, en moet dan ook op gelijk welke leeftijd worden aanbevolen.

Gebruik:

De aanbevolen dosering is één fluoridetablet (0,25 mg) per dag. De Z-Fluor tabletten mogen niet worden doorgeslikt, maar moeten traag in de mond smelten tussen de wang en het tandvlees, afwisselend rechts en links en bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.Tot dusver kon niet worden aangetoond of het kind enig voordeel heeft bij het toedienen van fluor tijdens de zwangerschap. Anderzijds kan een te grote fluoride-inname gedurende de zwangerschap de vorming van de tanden bij het kind verslechteren. Uit voorzorg heeft het de voorkeur het gebruik van Z-Fluor te vermijden tijdens de zwangerschap.

De overgang van fluor in de moedermelk is te verwaarlozen. Z-Fluor kan tijdens de borstvoeding gebruikt worden. In principe heeft het geen zin fluorsupplementen toe te dienen aan moeders die borstvoeding geven.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is: natriumfluoride. 1 tablet bevat 0,553 mg natriumfluoride (= 0,25 mg fluor). De andere stoffen in dit middel zijn: sorbitol (E420) – colloïdaal silicium dioxide – essentiële pepermuntolie – magnesiumstearaat.

Aanverwante producten: