LYSOMUCIL 10% (20AMP)

ARTIKELNUMMER: 0055376 Categorieën: ,

 9,14  8,68

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

LYSOMUCIL 10%

Het actieve bestanddeel van Lysomucil 10% oplossing is acetylcysteïne voor het vloeibaar maken van slijmen (lost slijmen op die bij aandoeningen van de ademhalingswegen worden gevormd).

Gebruik:

Behandeling met aërosol: Eén ampul van de 10% oplossing per aërosoltoediening, 1 tot 2 maal per dag gedurende 5 tot 10 dagen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, kan de geneesheer het aantal ampullen per dag en het aantal dagelijkse toedieningen in aërosol verhogen. Het is raadzaam niet meer dan 10 ml aan 10% te geven per 4 uur.

Indruppeling in de neus en de oren: 2 tot 3 druppels van de 10% oplossing in elke holte, 2 tot 3 maal per dag.

Indruppeling in de ademhalingswegen: 10 tot 20 druppels tot een volledige ampul van de 10% oplossing, 1 – 2 maal per dag.

Voor toediening in andere holten bedraagt de gemiddelde dosis een halve tot een volledige ampul aan 10% per toediening.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Er zijn beperkte gegevens rond het gebruik van Lysomucil bij zwangere vrouwen. Dierproeven wijzen niet op schadelijke effecten op het ongeboren kind na gebruik tijdens de zwangerschap Gebruik Lysomucil niet tenzij uw arts u dit zegt.

Het is niet gekend of Lysomucil wordt uitgescheiden in de moedermelk. Een risico voor de zuigeling kan niet uitgesloten worden. Geeft u borstvoeding of plant u dit te doen, dan zal uw arts of apotheker aangeven of u hiermee moet stoppen of de behandeling met Lysomucil moet onderbreken.

Samenstelling:

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne. – De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn dinatriumedeteaat – natriumhydroxide – water voor injectie.

 

Aanverwante producten: