CEDIUM CHLORHEXIDINI 0,05% UD (24X10ML)

ARTIKELNUMMER: 2842946 Categorieën: ,

 10,60  10,07

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

CEDIUM CHLORHEXIDINI 0,05% UD

Cedium chlorhexidini is een ontsmettingsmiddel voor plaatselijke, uitwendige behandeling. Deze oplossing is een steriele, niet injecteerbare oplossing.

Gebruik:

Gebruik voorzichtig bij pasgeboren baby’s, vooral bij te vroeg geboren baby’s. Cedium chlorhexidini kan chemische brandwonden veroorzaken.

Cedium chlorhexidini is een gebruiksklare oplossing voor gebruik op de huid. De oplossing dient rechtstreeks of met behulp van een steriel kompres aangebracht te worden. Nadien laten drogen zonder af te vegen. Voor het ontsmetten van wonden volstaan 2 toepassingen per dag.

Indien de te behandelen zone vooraf werd gewassen met water en zeep, moeten alle sporen zeep grondig weggespoeld worden. De toepassing na elke wasbeurt herhalen. Zodra een verpakking van een ontsmettende bereiding is geopend, bestaat er kans op een besmetting met bacterien, schimmels en virussen (microbiële besmetting). De eenheidsdosis kan na opening slechts éénmalig gebruikt worden, de overblijvende oplossing dient weggegooid te
worden.

Zwangerschap/borstvoeding:

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Dit geneesmiddel is bestemd voor een plaatselijke, uitwendige behandeling. Het kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding, op voorwaarde dat rekening wordt gehouden met de genoemde voorzorgen. Het wordt echter aangeraden de behandelende arts hiervan op de hoogte te brengen.

Samenstelling:

De werkzame stof in Cedium chlorhexidini is chloorhexidine digluconaat 0,05% – de andere stoffen zijn nonoxinol 9  –  D-gluconolacton – azorubine – gezuiverd water.

Aanverwante producten: