LAXAVIT MICRO LAVEMENT 12 ML (3INJ)

ARTIKELNUMMER: 0057448 Categorieën: ,

 6,42  6,10

Lees voor gebruik van élk geneesmiddel de bijsluiter!
Niet langdurig gebruiken. Bewaren buiten bereik van kinderen. Contacteer uw arts of apotheker in geval van bijwerkingen.

Laxavit is een oplossing voor rectaal gebruik die de stoelgang bevordert (lavement) met twee stoelgang bevorderende middelen: glycerine en natriumdocusaat. Laxavit is aangewezen voor de behandeling van verstopping van de endeldarm (rectum) en moeilijke stoelgang. Laxavit behandelt de onderliggende oorzaak niet.

Gebruik:

Bevochtig het uiteinde van de applicator. Breng de applicator voorzichtig diep in de endeldarm (rectum). Vermijd daarbij de endeldarm te kwetsen. Druk de applicator leeg. Probeer het lavement 5 tot 15 minuten op te houden.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: de inhoud van 1 applicator voorzichtig diep in de endeldarm (rectum) inbrengen en leegdrukken.
Kinderen: niet toedienen aan kinderen jonger dan 2 jaar. Bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar dient slechts een halve dosis gebruikt te worden.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 volledige applicator
Kinderen 2 tot 12 jaar: een halve applicator
Kinderen jonger dan 2 jaar: Niet toedienen

Zwangerschap/borstvoeding:

Laxavit mag gebruikt worden tijdens zwangerschap en borstvoeding. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt

Samenstelling:

De werkzame stoffen in dit middel zijn natriumdocusaat en glycerine. – De andere stof in dit middel is sorbinezuur (E200).

 

Aanverwante producten: